Βιογραφικό

Kωνσταντίνος  Δ.  Λάμπρου

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1950, στο Συνοικισμό Μπέρκο – Κωστάνιανης- Δωδώνης Ιωαννίνων.

Παντρεμένος με την Επισκέπτρια Υγείας, Ελπίδα Πολύζου, έχει δύο παιδιά, την Ευγενία, πτυχιούχο Νοσηλευτικής Τ.Ε.Ι Αθηνών, με  Άδεια Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και τον Δημήτρη, Μηχανικό του Διαστήματος.

Τελείωσε το Εξατάξιο Γυμνάσιο-Λύκειο το 1968, στο  Μέτσοβο.

Υπηρέτησε την πατρίδα από το 1970-1972 ως Έφεδρος Ανθυπίλαρχος  στο Συγκρότημα  Ιππικού / Τεθωρακισμένων, Γουδή, αλλά και κατά διάρκεια της επιστράτευσης το 1974.

Στον Ασφαλιστικό χώρο μπήκε την 1 Απριλίου 1973 σε ηλικία 22 ετών.

Συνεργάζεται από 23 Οκτωβρίου 1973 και έως σήμερα,  στον κλάδο Ζωής-Υγείας  & Α.Κ αποκλειστικά με την MetLife.

Στους Γενικούς  Κλάδους με την AIG, την Allianz, την ARAG, την INTERLIFE την VICTORY   και τα Μεσιτικά Γραφεία, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY & DAES LONDON MARKET.

Έχει  συμμετάσχει, σε πολλά Συνέδρια, Τοπικά και  Διεθνή, Εταιρικά,  Γενικά &  Ειδικά, του Κλάδου Ιδιωτικής Ασφάλισης & ΑΚ, του  BIPAR,της LYBRA.

Σε  Διεθνή Επιμελητηριακά Συνέδρια & Εκθέσεις, έχει παρακολουθήσει αμέτρητα σεμινάρια.  

Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ), από Ιδρύσεως,  με αύξοντα αριθμό 33, του οποίου διατέλεσε μέλος σε οκτώ Διοικητικά Συμβούλια.

Α΄  Αντιπρόεδρος: 2000-2004

Πρόεδρος του ΔΣ : 1992-1994 & 2004 – 2006

Επίτιμος Πρόεδρος πλέον, του ΠΣΑΣ.  

Είναι ακόμη ενεργό μέλος στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) & το Σύλλογο Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ).

Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου  Αθηνών ΕΕΑ, από  το 2002 και από το 2011 επικεφαλής του Επιμελητηριακού Συνδυασμού  «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών, έως Δεκέμβριο του 2017..

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης & της Τεχνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης,  του  Υπουργείου Εμπορείου – Ανάπτυξης και έχει εκπροσωπήσει τον Κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε πολλές Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές, Αρχές & ΜΜΕ από το 1986 και μετά.   

Αντιπρόεδρος στο Πρωτοποριακό Συνεργατικό Σχήμα της  Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» ΣΥΝ.ΠΕ και από τα Ιδρυτικά του Μέλη.

Έχει γράψει πολλά άρθρα στον Κλαδικό Τύπο για θέματα που αφορούν την Ιδιωτική Ασφάλιση, αλλά και για διάφορα άλλα θέματα, στον Τοπικό τύπο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Πρόεδρος για πολλά χρόνια της Αδελφότητας Κωστάνιανης Ιωαννίνων και  Αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Δωδωνοχωριτών.

Στις ελεύθερες ώρες ασχολείται με το διάβασμα,  το ψάρεμα & το κρασί.